Идея за бизнес

Home Forums Лични обяви (безплатни) Идея за бизнес

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • #865
    В.Василев
    Participant

    Здравейте,

    Искам да споделя опита си с вас относно започването на бизнес от типа на българските щандове с “казанлъшки понички”. Произходът на широко разпространеното у нас лакомство всъщност е американски. Производството на известните в цял свят “mini donuts” започва още през 19 век. Популярността на продукта гарантира успеха на подобен бизнес, където и да се намирате по света.

    Аз например живея в Холандия, познавам няколко българи, които на същия принцип развиват успешно бизнеса си в Италия, Испания, Германия, Гърция, Словения, Нова Зеландия, САЩ и Русия. Свързвал съм се с тях с цел обмяна на опит и всички споделят едно и също – бърз, лесен и не особено скъп начин за стартиране на собствен успешен бизнес.

    Разбира се, основен параметър е и мястото, на което ще започнете. Това може да бъде постоянен щанд на пазар или пред някой супермаркет, както и мобилно ремарке или малко бусче, направено на малка кухня. Всичко зависи и от конкретните изисквания в съответната държава, но с малко мерак бихте могли да стартирате още този сезон. Между другото, в България е много по-трудно да стартираш бизнес с храна, но тук например режимът е доста опростен. Имам съмненията, че у нас това нарочно се прави, за да се събират повечко парички за неизпълнението на строгите изисквания 😉 Така че, струва си да проверите изискванията на място. Няма страшно, нашето ХЕИ слава Богу няма права извън България :))

    Аз лично работя с малък бус, с който съм мобилен и мога да участвам на различни седмични, месечни или еднократни пазари, да обикалям къмпинзи и др.

    Направих си го сам, но има и готови. По-лесно е с ремарке обаче, защото техническото състояние на буса тогава не е от значение. А още по-лесно и евтино е на щанд, особено ако имате компактна машина, която просто да си отнесете в края на работния ден.

    Машината, която аз използвам, има редица предимства пред познатите у нас такива. Малка е (39/39/48см), лека (15 кг.), автоматична, разглобява се бързо, всички части се мият в миялна, а най-важното е, че изисква само 4,7 литра мазнина. За сравнение, разпространените у нас такива работят с 20 литра! Сами можете да направите сметка на икономията.. Това позволява и по-честата смяна на мазнината, което е изключително важно за вкуса на поничките, а оттам и успеха на бизнеса.

    Сместа ми я доставят на място, към нея добавям само вода и съм готов. Не ми се налага да бъркам яйца, мляко и др. Много е удобно.

    Ако идеята ви е харесала, можете да се свържете с мен за повече информация, идеи и обмяна на опит на vesselin777@gmail.com

    Поздрави от Холандия,

    Веселин

     

Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.